söndag 11 november 2007

Släpp inte ut Axmyr

I dagens SvD sitter dubbelmördaren Leif Axmyr och tycker synd om sig själv. Det är i och för sig inte ett problem, då det är synd om honom. Problemet är att han tycker sig förtjäna att bli frigiven efter 25 år på kåken. Dom två mordoffren bestal han på cirka 120 år tillsammans. Nu tycker han att han är kvitt efter 25. Det saknas 95 år Leif!

Axmyr borde ta sig en funderare på hur mycket han har kostat skattebetalarna och sedan agera. Vidare gnäller han över att "tjuvhedern" har försvunnit på kåkarna. Vilken heder har kriminella? Axmyr själv menar på att han hellre hade tagit två kulor som straff. Kan inte annat än hålla med.

Typiskt svensk media att skriva ett snyftreportage om mördaren istället för offren.

Man kan spy för mindre!

20 kommentarer:

Anonym sa...

"Även om det skulle vara så att det inte bara var jag, så är det preskriberat nu".

Såvitt jag förstår skulle en av medbrottslingarna idag kunna träda fram utan att riskera påföljd medan Axmyr fortsätter att avtjäna sitt straff.

Beatrice Ask, varför är preskriptionstiden kortare än maxstraffet?

Anonym sa...

Angående en av journalistens frågeställningar:
"Och efter hur lång tid avtar effekten av att hålla en människa inlåst?"

En effekt avtar faktiskt aldrig, nämligen den att Axmyr inte är ute på gatorna och slår ihjäl folk.

Anonym sa...

Sant. Det borde dock vara dödsstraff för mördare.

Återinför dödsstraffet!

Och SvD's daltgnäll är vidrigt att läsa!

Anonym sa...

Dödsstraff i Sverige nu!

Anonym sa...

Det är två saker jag inte gillar med artikeln, som redan på pekats.
1. Vem intervjuvar offrens anhöriga?
2. Varför finns de preskebtionstid på ett sådant vidigt brott som mord?
Sedan finns något annat vidrigt i Sverige, straffrabatten. Som jag ser det kan inte Axmyr släppas förrän han avtjänat 2 x livstid.
Däremot, lägg ner dödsstraffspratet, det är inte värdigt en nation som Sverige.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad som är problemet. Varför gnäller Leif Axmyr (som en kärring).

Det antyds i artikeln att straffets längd på något sätt skulle bero på att ett av offren råkade vara en styvson till en av samhällets höjdare? Skulle detta vara en orättvisa enligt Leif Axmyr? Menar Leif Axmyr att alla kriminella borde behandlas lika inför lagen oavsett deras bakgrund, social ställning, ekonomi etc? Det tror inte jag.

Leif Axmyr själv vill ju inte på några villkor beblanda sig med ”kreti och pleti”. När Leif Axmyr tillsammans med några kåkfararkompisar grundade Brödrarskapet på Kumla var det menat som en exklusiv klubb för några ytterst få välvalda. Ungefär som Noppes klubb för kungafamiljen med vänner. När det visade sig att även ”kreti och pleti” blev invalda gick Leif Axmyr ut ur Brödrarskapet. Han ville inte vara en av många vanliga mördare eller hårt kriminella narkotikalangare.

Svensk media har redan under en kvarts sekel hjälpt Leif Axmyr i hans högsta önskan. Istället för att tiga ihjäl honom har man hjälpt honom att ”bli någon”. Det har skrivits artikel om honom och han har fått visa sitt färgade kalufs både på första sidor och andra. Men Leif Axmyr har inte låtit sig mutas av detta utan senast på 90-talet blev han dömd efter att ha hotat en Expressen journalist till livet. Detta är väl om något tillräckligt bevis på tjuvhedern?

Leif Axmyr hävdar i artikeln att han endast en gång har njutit av att slå en människa sönder och samman. Dvs. hans egen styvfar. Personligen tror jag tvärtom att han måste ha njutit kolossalt när han riktade kofoten mot sin ”otrogne” ex-flickvän och hennes nya pojkvän, eftersom han på detta sätt kunde bevisa vem det var som bestämde. En kvinna som inte tänker vänta på sin man som sitter på kåken (21. gången?) är en död kvinna – enligt Leif Axmyrs sett är se på det hela. Svartenbrandts fru fick nästan erfara detsamma..

Jag tycker att Leif Axmyr ska vara tacksam och glad att svensk kriminalvård har hjälpt honom att leva den sortens liv han alltid drömt om. Utanför murarna är Leif Axmyr bara ”kreti och pleti”. Innanför behandlar både personalen och andra kriminella honom med viss respekt. Av ren självbevarelsedrift.

Leif Axmyr kan gott fortsätta att åtnjuta den respekten. Här ute har han inget att göra…

Anonym sa...

En återfallförbrytare, psykopat, narcissist och våldsverkare som vägrar att ta order och följa reglerna på kåken. En som sätter upp sina egna spelregler som andra får antingen acceptera eller betala ett högt pris för sin olydnad.

Varför skulle en sådan människa släppas ut i det fria?

Skrattretande också när han och frun beskriver hur "väl de passar ihop". Vad fan vet de om detta? De har inte tillbringat mer än några timmar tillsammans UNDER BEVAKNING.

Och att publicera denna artikel på en FARSDAG! Skäms Svd! Leif Axmyr har endast en dotter. Henne har han aldrig tagit hand om. Knappt träffat.

Anonym sa...

"21 gånger var Leif Axmyr dömd för olika våldsbrott och stöld innan han dömdes för mord."

Hur många brott ska en kriminell få begå innan man kan konstatera att han inte är lämpad att vistas fritt bland människor? Hur många färre brottsoffer skulle det finnas om han hade fått sitt livstidsstraff "redan" efter den tionde domen?

Kontemplerande kille sa...

Låt han ruttna i den där hålan, han verkar knappast ångra sig över de två liv han tog, istället vägrade han att vittna mot sina två mördar-kompisar så att de gick fria.
"Axmyr höll på tjuvhedern och teg"

Han är verkligen inte redo att komma ut, låt den dumma jäveln sitta kvar.

Anonym sa...

Frågan är vem som idag borde sitta innom lås och bom. Frågan är också vem som idag har mest innanför pannbenet. Axmyr är i intervjun ett sälsynt exempel på en människa som mognat mycket och har idag en sälsynt självinsikt och självdistans. Vem tjänar på att skattepengar läggs på att hålle en sådan människa inlåst idag. Självklart har det varit berättigat till idag. Men i fortsättningen från nu är det bara dåraktigt och meningslöst att slösa mer resurser på en sådan person genom att hålla honom inlåst. Ingen tjänar på det! Samhället förlorar skattemedel och en stödjande funktion till en annan samhällsmedborgare - flickvännen. Låt honom nu sona sitt brott vidare ute i samhället genom att för någon göra något gott.
Vi andra kan reda ut våra egna misstag först innan vi slänger förmycket skit på en annan. Sorgligt att se skadeglädjen så lysande mellan raderna.

Anonym sa...

Glöm aldrig att bakom varje brottsling finns en berättelse om en trasig människa som det gick snett för.

Anonym sa...

Anonym 19.40:
"Frågan är vem som idag borde sitta innom lås och bom. Frågan är också vem som idag har mest innanför pannbenet."

En person som har dömts över 20 gånger, bland annat för dubbelmord och sedan fortsätter begå brott i fängelset är enligt min mening ett skolexempel på en person som inte har i det fria att göra.

Att han dessutom har suttit inspärrad i 25 år gör honom inte bara till en rabiat egoist utan impulskontroll, utan svarar också på din fråga om vem som har mest innanför pannbenet. Eller kanske snarare vem som inte har det.

"Vi andra kan reda ut våra egna misstag först innan vi slänger förmycket skit på en annan. Sorgligt att se skadeglädjen så lysande mellan raderna."

Det är ju lite skillnad på vanliga människors "misstag" och på 22 fall av stölder, misshandel och mord. Det handlar inte om en person som inte har fått en chans i livet. Han har fått över TJUGO. Hur många chanser bör man ge en livsstilskriminell innan man borde bli inlåst på någon klinik själv? "Skadeglädje" är tydligen en ny synonym för "empati för oskyldiga brottsoffer", något som vissa uppenbarligen saknar.

Anonym 21.21:
Och glöm aldrig att bakom varje våldsbrottsling finns minst en person som brottslingen valde att göra till en trasig människa som det gick snett för.

Anonym sa...

Jag måste bara säga.
du kvinna som skriver om leffes barn vet ju inget alls.
Du verkar va en välldigt försmådd kvinna som sadlade om från botten till att nu själv döma andra.
tänk på att högmodet alltid rider till häst men återvänder ofta till fots.
Vad du än tycker efter dina år med leffe,han dög ju att betala allt för dej.Dessutom lägg ut ditt eget ryggsäcksfallande liv istället för orda skit om det du levt med i många år. Se till att bli vän med din egen avkomma istället för att förgöra allt som finns i din egen närhet.
Det är skrämmande när man läser dina sjuka argument.Fortsätt du att leva i din nya livslögn ,att va fröken duktig.

Anonym sa...

Du pltinapa. Vad vet du om andras ångest. Vad vet du om leif axmyr alls.
Med dina utalande undra jag vad du har för lik i garderoben.
Eftersom du snackar om hans tjuvheder och tycker att han skulle sätta dit andra, varför gjorde inte du det, med tanke på hur du yttrar dej.
Du borde ha blivit psyk dr med tanke till att du påstår dej veta eller inte veta om andra människors kännslor. Jag ser dej som en präktig petter med stora hål i röven.

Anonym sa...

Vad glad man blir över att se hur låga ni människor blivit som en gång va kallad en av dom.
Att bli så bra på en dag,jag beundrar verkligen er hönor o tuppar som går och sprätter.
Nu vill ju många av er istället vara nya i sin roll,moralen väktare
Doktor duktig som kan tala om vad andr har kännslor eller ej.

Inte ens rättspsykriatrin klarar utreda allt,medan några har svar på allt.
Jag måste ju bara säga lycka till.

Tack o lov för jag har min ryggsäck kvar,det får mej iallafall att inte glömma hur ont det gjorde att bli fördömd av andra.
Min lärdom har ialafall lärt mej att inte göra detta mot andra.

Kan ni som fördömer andra tala om för mej hur det känns,Är ni rent av en av dom som tar en tablett för att sova.
jag kan det. Men hade jag besuttit era kunskaper om att tycka veta om andra och dessutom kalla en person ni inte alls känner för kännslokall
borde ni gå en kurs för att sluta andra förtala, ingår inte det i ett normalt männskligt beteende eller har jag förstått vår männskliga ras hellt fel.
För mej e det okej att ni sprätter runt som bröderna duktig.
Fortsätt med det det är ju så vi vill forma vårt samhälle

Anonym sa...

Om människor blev lite vänligare mot varann.
Om vi kunnde lära oss säga hej till varann.
Om vi kunnde lära oss hjälpa varann,om vi kunnde sluta säga mitt barn o andras j-a ungar, om vi kunnde ge mer av vår tid för att ge bättre förebilder till våra egna barn så kanske vi i framtiden inte skulle ha så många trasiga o villsna själar somirrar runt utanför.
Kanske kunnde morden o bråken bli mindre.
Kanske blv då gängen därute inte så våldsamma.
Vi vuxna som formar våra små idag gör dom till va ni själva är näbbiga kaxiga utan moral, tex hjälpa en gammal,tyvärr har den tiden för oss idag gått förbi.
Men döm då inte andra när vi i sverige gör allt för att vårt samhälle ser ut som det gör.
Vi har alla en del av va sverige har blivit till idag.
Vi skapar ju alla detta kännslolösa
kalla och inte minst formar våra små till det samma.

Anonym sa...

Låt killen få sitt straff tidsbestämt!
Stenbergamannen fick sitt i veckan av Örebros tingrätt 29 år. Det vore nog hyfsat rätt för Axmyr också!

Anonym sa...

blir glad när jag ser att det fortfarnde finns menniskor som besitter den nästan osynliga medmänskligheten fortfarande .
possitiva tankar värmer i tiden som har blivit så kylig.
Tack för omtanken till Leif axmyr.

Anonym sa...

Naturligtvis ska Axmyr få sitt straff tidsbestämt. 26 år är en mycket lång tid. Fullt tillräckligt och där utöver. Vi ska väl inte låta känslorna styra straffskalan. Systemet de har i USA kan knappast sägas vara bättre. De har ju mer kriminalitet och många fler mord per capita än vad vi har.

Släpp Axmyr fri nu!

Anonym sa...

men jösses vilka kommenarer här fanns av alla slag-vem är ni som är så duktiga felfria