tisdag 13 november 2007

Min frihet är hotad

I dagens SvD så är två så kallade caffelatteliberaler från Ordfront och Timbro riktigt förfärade över att det svenska folkets privatliv hotas.

Europakonventionen och den svenska grundlagen har sats ur spel menar frihetskämparna. I sådan konspiratorisk omfattning har detta skett att myndigheter har ägnat sig åt åsiktsregistrering, buggning, telefonövervakning och övervakning. Inte nog med att hundratusentals svenskar har drabbats av detta, som grädde på mosets upplyses vi även om att "många medborgare med muslimsk bakgrund misstänkliggörs och kränks".

I USA så har Patriot Act medfarit ett fall där en medborgares rättigheter har kränkts. Vid 9/11 så fick tusentals amerikanare sina rättigheter kränkta då staten inte beskyddade den viktigaste rättigheten en människa har. Rättigheten att leva.

Här i Sverige är dock frihet inte ett honnörsord, utan här gäller det att slå vakt om jämlikheten och vara vaksam mot att någon obskyr minoritet inte diskrimineras.

Att skicka ut statliga agenter för att kontrollera tv-innehav det går dock bra. Men kan dom skydda mig från terrorister? Undfalleneht mot det onda kan inte skydda oss (eller 'dom' som jag hellre benämner svenskar) i all evighet.

Men dom gör som vanligt, blundar och hoppas på att det onda ska försvinna av sig själv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bara det faktum att man använder utredande av "grov brottslighet" som ursäkt för att införa ett generellt registrerande av medborgare, visar med all ösnkvärd tydlighet vilken smutsig agenda man har. I detta gömmer sig ett bedrägligt påstående; att registreringen skulle vara nödvändig - för annars! Det här är inget annat än politiker som använder skrämselpropagande i syfte att kränka oss, att öka statens makt på individens bekostnad. Hade man haft ett ärligt uppsåt, så hade man ställt frågan: Skall vi behöva övervaka dig för att bekämpa grov brottslighet? Jag vet nämligen svaret som alla ger på den frågan, och då kommer följdkonsekvensen, tror jag då att de flesta talar sanning, eller har jag en så låg uppfattning om mina medmänniskor att jag tror att en majoritet ljuger. Där infinner sig då nästa sub-konsekvens, företräder man folket, eller skall folket ledas. Kort sagt, utgår makten från folket? Vi vet ju inte om någon är skurk eller inte skurk utan vi gör ett generellt inhämtande. Så talar diktaturens kreatur, som betraktar en hel befolkning som potentiellt skyldig till brott och därigenom undergräver den allra mest grundläggande rättsprincipen i ett fritt och demokrastiskt samhälle.

//steelneck